Een duurzamere verpakking voor onze Müllermilk flesjes!

Bij Müllermilk werken we continue aan het verbeteren van onze verpakkingen. Daarom hebben wij de laatste tijd hard gewerkt aan een duurzamere verpakking voor onze Müllermilk flesjes. We weten dat we er nog niet zijn, maar hebben wel al een paar aanpassingen kunnen doorvoeren.

De dop zit nu vast aan het flesje!

Vanaf nu blijft de dop vastzitten aan het Müllermilk flesje wanneer je deze opent. Zo schrijft de Europese wetgeving voor vanaf 2024. Door de dop aan het flesje te bevestigen wordt de dop mee gerecycled met het flesje en blijft deze niet achter als zwerfafval.

We hebben ervoor gezorgd dat je de dop op het flesje nog steeds eenvoudig kan openen en sluiten. Daarnaast is de dop nu voorzien van een honinggraatstructuur. Dit zijn kleine vaatjes in de binnenkant van de dop, die ervoor zorgt dat je niet kan morsen wanneer je geniet van je Müllermilk!

Beter te recyclen!

Onze Müllermilk flesjes worden gemaakt van een type plastic dat veelvuldig wordt gebruikt voor drankflesjes (PET voor de flesjes, OPP voor de wikkel). Dit type plastic is goed te recyclen in het Nederlandse recycle systeem. Bovendien worden de flesjes gemaakt met 50% gerecycled plastic. Ook zijn onze flesjes nu transparant. Hierdoor zijn onze Müllermilk flesjes nog te beter te recyclen dan voorheen.

Dit alles zorgt ervoor dat de Müllermilk flesjes in zijn geheel, met dop en wikkel bij het plastic afval kan worden weggegooid. Zo kan het in zijn geheel gerecycled worden.